تبلیغات
دوستان عزیز تا بروزرسانی کامل قالب جدید صبور باشید
طرز تهیه خورش نازخاتون مرحله به مرحله (غذای خوشمزه گیلانی) ، 13th آوریل 2018
طرز تهیه خورش نازخاتون مرحله به مرحله (غذای خوشمزه گیلانی)
خورش نازخاتون یکی از غذاهای محلی گیلانی است که با انواع گوشت طبخ می شود. در این مقاله از دلگرم با طرز تهیه خورش نازخاتون گیلانیپ و نکات اصولی در تهیه آن آشنا خواهید شد.
خورش نازخاتون – خورش خوشمزه و آسان گیلانی
در بین غذاهای ایرانی، خوراکها و خورش های زیادی وجود دارند که در تهیه آنها از بادمجان استفاده شده است. خورش بادمجان و خورش غوره بادمجان، از جمله این غذاهای خوشمزه و پرطرفدار میباشند. خورش نازخاتون نیز نوعی خورش محلی استان گیلان است که با گوشت، سبزی، و بادمجان تهیه میشود. در تهیه این خورش خوشمزه میتوان از گوشت سفید یا قرمز استفاده کرد که روی (Zn) موجود در آن قابليت جذب بالایی در بدن دارد و باعث تقويت سيستم ايمنی بدن میشود و كمبود آن با عوارضی از قبيل اختلالات رشد، تأخير در بهبود زخمها، بلوغ جنسی ديررس، كوتاهي قد، كم اشتهايی، اختلال در رشد جنين، و سقط جنين همراه است كه در بعضی از زنان و نوجوانان قابل مشاهده است.
مواد لازم برای طرز تهیه خورش نازخاتون:
- بادمجان کوچک و قلمی: یک کیلو
- گوشت بدون استخوان: ۸۰۰ گرم
- نعنا و جعفری و کمی اسفناج: ۵۰۰ گرم
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- پیاز: یک عدد
- آبغوره: یک فنجان
- روغن: به میزان
طرز تهیه خورش نازخاتون:
- ابتدا پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید.
- گوشت را به تکههای یکسان خرد کنید و با پیاز تفت دهید.
- سه لیوان آب روی آن بریزید و بگذارید پخته شود.
- سبزی را خوب خرد کرده و سرخ کنید وقتی گوشت تقریبا پخته شد سبزی سرخ شده را به همراه نمک، فلفل و آبغوره به آن اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا آب خورش تبخیر شده و خورش جا بیفتد.
- بادمجانها را با حرارت ملایم سرخ کنید تا مغز پخت شوند و بعد روی خورش بچینید تا کمی هم با خورش دم کشیده شوند.
- بعد از پخت کامل، ابتدا بادمجانها را اطراف دیس بچینید و مواد گوشتی را هم وسط آن بکشید و با پلو زعفرانی میل کنید.
خواص غوره :
*. حرارت و صفرای بدن را دفع می کند و روده ها را ضد عفونی می کند .
*. آبغوره تقویت کننده کبد است .
*. برای برطرف کردن ورم گلو ، آب غوره قرقره کنید .
*. برای دفع کرم روده و تقویت معده باید مدت پنج روز آش آبغوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید. البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید .
نکات مهم و اصولی در تهیه خورش نازخاتون
مقدار مرغ یا گوشت و سبزی مورد استفاده در این خورش یکسان است.
سبزی را خیلی تفت ندهید، زیرا تفت دادن زیاد باعث تلخی سبزی و از بین رفتن خواص آن میشود.
در صورت تمایل می توانید چند عدد آلو بخارا به خورش اضافه کنید تا طعم ترش و شیرین پیدا کند.
طرز تهیه خورش نازخاتون مرحله به مرحله (غذای خوشمزه گیلانی)
تبلیغات